Подготовка: • Разогрейте духовку до 400°F. • В большой миске взбейте сливочный сыр, пока он не станет пышным • Добавьте остальные ингредиенты и перемешайте на средней/высокой скорости до получения однородной кремообразной массы. • Положите пергаментную бумагу в форму для кекса и вылейте смесь для чизкейка! • Выпекайте 40 минут и дайте полностью остыть, затем поставьте в холодильник минимум на 6 часов. • Приготовьте шоколадный ганаш, смешав густые сливки и стаут в кастрюле на среднем огне, доведите до кипения. • Добавьте шоколад и ванильный экстракт и осторожно перемешайте, пока они хорошо не смешаются, затем отложите в сторону и дайте остыть. • Нарежьте чизкейк, полейте шоколадным соусом, подавайте и наслаждайтесь!
Легко приготовить, легче съесть! читать дальшеIngredients for the Baileys cheesecake • 32oz cream cheese (at room temperature) • 1 1/4 cups heavy cream • 6oz Baileys Irish Cream • 1/2 cup brown sugar • 1/2 cup white granulated sugar • 3 eggs • 1/3 cup cake flour • 1 tbsp vanilla extract • 1/2 tsp baking powder • 1 tbsp cocoa powder • 1 tsp espresso powder
Ingredients for the Guinness ganache • 1/2 cup Guinness Draught Stout • 1 cup heavy cream • 5 oz melted dark chocolate • 1 tsp vanilla extract
Preparation: • Preheat your oven to 400°F • In a large bowl, your cream cheese until fluffy • Add in the rest of your ingredients and mix at medium/high speed until smooth and creamy • Add parchment paper to a cake pan and pour in your cheesecake mix! • Bake for 40 minutes and let cool completely, then refrigerate for at least 6 hours • Prepare your chocolate ganache by mixing heavy cream and stout on a sauce pan over medium heat, bring them to a simmer • Add your chocolate and vanilla extract and stir gently until well combined, then set aside and let cool • Slice your cheesecake, top with chocolate sauce, serve and enjoy!